SpeakApps docententraining. SpeakApps teacher training

post_dutch_0212Eerder al was er een informeel Nederlands initiatief gestart om de docenten (die betrokken zijn bij de pilots) bekend te maken met het ontwerpen van online taken voor de mondelinge vaardigheden. Op 31 januari 2012 is echter nu de echte online docententraining van SpeakApps begonnen. De docententraining is er vooral op gericht om docenten en docenttrainers vertrouwd te laten raken met diverse Web 2.0 middelen om de mondelinge vaardigheden van taalcursisten te oefenen en te verbeteren.

De cursus bestaat uit vier weken en duurt tot eind februari. In iedere week staat er een onderwerp centraal, zoals bekend raken met online leren en het geven van online onderwijs; mondelinge productie; mondelinge interactie; en onderwijskundig ontwerpen.

Iedere module bestaat uit de volgende aspecten: het gebruik van de middelen, de geschikte activiteiten voor de middelen, tips voor het toepassen van deze activiteiten in de klas, het geven van feedback aan studenten, en de theoretische achtergrond en referenties voor degenen die verder willen werken met de onderwerpen.

De cursus is asynchroon. Daarom kunnen deelnemers op hun gemak aansluiten om materialen te openen en in de asynchrone discussies deel te nemen. Er zijn twee real-time sessies in de derde week wanneer de deelnemers wordt gevraagd om een of twee andere deelnemers online te ontmoeten.

De voertaal voor communicatie en discussies is het Engels. Inmiddels zijn meer dan 30 geïnteresseerden uit zes verschillende Europese landen begonnen aan de vierweekse cursus.

***

SpeakApps has started offering an online course to make language teachers and teacher trainers become familiar with several Web 2.0 tools to practice and improve oral skills online. The course started on 31th of January; more than 30 participants from over 6 European countries began the first module that week.

The course consists of 4 modules and will finish by the end of February. In the different modules participants will learn how to teach and learn online. In the second and third modules they will experience the advantages of the tools for oral production and oral interaction online. In the last module the focus will be on pedagogical design.