SpeakApps presentatie op NUT jaarvergadering. SpeakApps presentation at the NUT conference

Op 16 maart 2012 presenteerde de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) SpeakApps op de jaarvergadering van de NUT. De NUT is de vereniging van Nederlandstalige Universitaire Talencentra in Nederland en Vlaanderen. De jaarvergadering vond plaats op de Universiteit van Amsterdam (UvA).

De presentatie over SpeakApps sloot aan bij de eerdere presentatie over spreekoefeningen in de klas van de UvA. Deze presentatie ging vooral over het oefenen van de mondelinge productie met het programma Conversations van CLEAR (Michigan State University).

Met SpeakApps worden cursisten via het platform in de gelegenheid gesteld om zowel de mondelinge productie als interactie online te oefenen. Taaldocenten kunnen via het platform ook oefeningen maken, uitwisselen en feedback geven, en taalleerders kunnen elkaar online ontmoeten om aan de spreekvaardigheid te werken.

Er was grote belangstelling voor SpeakApps. Docenten van diverse talencentra waren erg enthousiast over de mogelijkheden die SpeakApps biedt voor het oefenen en verbeteren van de spreekvaardigheid. De presentatie is hier te bekijken.

***
SpeakApps was presented at the annual conference of the NUT. The NUT is the Dutch Association of University Language Centres in the Netherlands and Flanders. Almost 20 language centres were represented. A lot of teachers and managers showed their interest in the SpeakApps project and became aware of its potential for practicing and improving speaking skills online in a SL and FL environment. You can view the presentation here (Only in Dutch).